فهرست مطالب

ره آورد نور - سال دوازدهم شماره 42 (پیاپی 59، بهار 1392)

فصلنامه ره آورد نور
سال دوازدهم شماره 42 (پیاپی 59، بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/30
  • تعداد عناوین: 15
|
  • دین،فرهنگ و فناوری اطلاعات
  • صفحه 2

     
    اردیبهشت سال جاری، شاهد برگزاری بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بودیم. در این گزارش، شما را طی دو بخش کوتاه، با دستاوردهای نشر الکترونیک در این نمایشگاه آشنا می‌سازیم و همچنین گذری خواهیم داشت بر غرفه نور و اخبار مربوط به تولیدات جدید و استقبال کاربران و مراجعان از محصولات نرم‌افزاری این مرکز.

  • سعید واحدی فرد صفحه 4

    باید این امر را پذیرفت که اندیشمندان به دلیل بدبینی به فناوری، از قابلیت‌های فضای مجازی کمتر استفاده برده‌اند. این مساله باعث شده است تا آثار زیان‌بار اینترنت و شبکه‌های مجازی بیشتر در جامعه ما نمود پیدا کند. در واقع، این چاقوی دو لبه، بیشتر از آن‌که به کار ما آید، دست خود ما را بریده است.  از نظر گیدنز، فضای سایبر، فضای تعاملی است و شبکه جهانی رایانه‌ها که مشتمل بر اینترنت است، آن را شکل می‌دهد و در فضای سایبر، چنان‌که بودریار می‌گوید: ما دیگر در حکم افراد با یکدیگر ارتباط برقرار نمی‌کنیم، بلکه پیام‌هایی هستیم بر صفحه رایانه دیگران. شبکه‌های اجتماعی مجازی، یکی از نهادهای فعالیت اجتماعی مبتنی بر اجتماعات خودمختار در جوامع اطلاعاتی هستند (ماسودا). شبکه‌های اجتماعی را باید زیرمجموعه‌ای از اجتماع‌های مجازی دانست. جامعه مجازی، شبکه‌ای از افراد است که از طریق رسانه‌های اجتماعی خاص به ارتباط با یکدیگر می‌پردازند که این ارتباط، به طور بالقوه خارج از مرزهای جغرافیایی و سیاسی است. هدف یک جامعه یا اجتماع مجازی، معمولا دنبال‌کردن یک هدف خاص است. این اجتماع‌های مجازی همه را در جهت اهداف و یا موضوعات خاص تشویق به تعامل می‌کنند. گاهی نیز هدف یک شبکه اجتماعی صرفا امکان ایجاد ارتباط و تعامل است. امکانات تعاملی در شبکه‌های اجتماعی، معمولا به صورت پایگاه‌های اینترنتی و اتاق‌های گفتگو است.  اندیشمندان پنج کارکرد مهم را برای فضای مجازی برمی‌شمارند (وایتل، 1997):

    1.      ارتباطات: هدف اولیه مشارکت‌کنندگان در فضای سایبرنتیک است.

    2.     تحصیل: نه تنها تحصیلات رسمی با فضای مجازی دچار دگرگونی می‌شود، بلکه بسیار فراتر می‌رود؛ نوعی آموزش لذت‌بخش که همراه با سرگرمی است، ایجاد می‌شود.

    3.     تفریح و سرگرمی: فضای مجازی، تفننی بدیع و هیجان‌انگیز است؛ چه به طور مستقیم و چه به وسیله ابزار آنلاین تفریح و سرگرمی و چه به وسیله بازی‌های رایانه‌ای، و البته تلفن‌های همراه و یا شرکت در چت‌های مورد علاقه. به علاوه، دسترسی آسان به انواع هنرها و ابزارهایی که امکان تجربه آن‌ها در زندگی واقعی وجود ندارد، از عوامل جذابیت‌بخش فضای مجازی هستند.

    4.     تسهیل امور: فضای مجازی با امکان ارتباط از راه دور، پژوهش، نامه‌نگاری، انجام معاملات و حتی کارکردن، به تسهیل امور روزانه‌ افراد می‌پردازد.

    5.      تجارت الکترونیک: خرید الکترونیکی و بانکداری الکترونیکی، از جمله مهمترین انواع تجارت الکترونیکی جدید هستند که پیش‌تر، با این کیفیت امکان‌پذیر نبوده است.

     اگر به کاربری‌های متفاوت فضای مجازی نگاهی بیندازیم، متوجه می‌شویم که شبکه‌های اجتماعی مجازی حداکثر در تمامی موارد و حداقل در 4 مورد از این کاربردهای فضای مجازی قادر به ارایه خدمات به کاربران خود هستند. شبکه‌های مجازی اجتماعی قادر به ایجاد مکانی برای آسان‌سازی ارتباطات بین افراد هستند و هم‌زمان می‌توانند کارکردهای: آموزشی، تفریحی و... را نیز به همراه داشته باشند. بدیهی است که این کارکردها، اهمیت یکسانی برای کاربران نخواهند داشت. با این حال، به نظر می‌رسد که کارکرد ارتباطی، مهمترین کارکرد شبکه‌های اجتماعی مجازی باشد.  از دیگر سو، همین ارتباط تعاملی (همانند ارتباطات سنتی) به شکل‌گیری هویت کاربران در شبکه‌های اجتماعی یاری رسانده است. محدودیت‌هایی که در نظام‌های ارتباطی سنتی وجود دارد، تا حدی در شبکه‌های اجتماعی مجازی از بین می‌رود و همین امر، شکل‌گیری هویت و فرهنگ در این فضا را آسان می‌نماید. تسهیل ارتباطات در این شبکه‌ها، به گونه‌ای است که در کنار عرصه عمومی، به یک عرصه عمومی مجازی برای تبادل نظر و گفتگو تبدیل شده‌‌اند.  تعریف سنتی از اجتماع، معمولا دارای قید و بندهای جغرافیایی است؛ اما اجتماع‌های مجازی معمولا از نظر جغرافیایی پراکنده هستند. جوامع مجازی، به طور معمول، مرزهایی بین اعضای خود و اعضای غیرعضو برقرار می‌سازند. با این حال، میزان شباهت اجتماعات واقعی و اجتماعات مجازی، بسیار زیاد است و هر دوی آن‌ها امکاناتی مانند: پشتیبانی از اعضا، گردش اطلاعات و ایجاد رابطه دوستی بین اعضا را فراهم می‌آورند. اجتماع‌های مجازی، به وسیله گروه‌های متفاوت و گاه حرفه‌ای مورد استفاده قرار می‌‌گیرند.  شبکه‌های مجازی اجتماعی، قادر به ایجاد مکانی برای آسان‌سازی ارتباطات بین افراد هستند و هم‌زمان می‌توانند کارکردهای: آموزشی، تفریحی و... را نیز به همراه داشته باشند. بدیهی است که این کارکردها، اهمیت یکسانی برای کاربران نخواهند داشت.

  • احد رضایان قیه باشی صفحه 12


    انقلاب در دو بعد اطلاعات و ارتباطات، ابعاد زندگی انسان‌ها را دچار تغییر و تحول نموده است؛ به عبارتی بهتر، رفتارها و تعاملات افراد به‌شدت برگرفته از تغییر و تحول صورت گرفته در دو بعد نامبرده بوده است. ظهور فناوری‌های نوین در هر دو بعد، بسترها و ابزارهای بسیار قدرتمندی را برای شکل‌گیری افکار و برقراری ارتباط بین افراد گوناگون از نقاط متفاوت فراهم نموده است.
    متناسب با این تحولات شگرف، هر کسی توانسته است اطلاعات جدید و بسیاری را به شیوه‌های گوناگون و در ابعاد و دامنه گسترده در اختیار طیف وسیعی از هم‌نوعان خود قرار دهد؛ یکی از ابزارهای بسیار مهم ارتباطی و اطلاعاتی میان یکایک انسان‌ها، تلفن‌های همراه به‌خصوص از نوع هوشمند آن است.
    همچنین گسترش شبکه‌های اجتماعی در فضای اینترنت که جزء بنیادهای انقلاب جدید به شمار می‌آید، بستر بسیار قدرتمند و مناسبی برای مبادله اطلاعات و برقراری ارتباط میان افراد گوناگون فراهم نموده است. از این روی، شناخت دامنه نفوذ این فناوری‌ها در زندگی افراد و میزان استفاده و چگونگی استفاده از این فناوری‌ها، می‌تواند ما را در شناسایی و مدیریت ظرفیت‌های موجود در کنار مشکلات متعدد ناشی از این فناوری‌ها رهنمون سازد. بنابراین، موسسه جهانی «پیو» با آگاهی به اهمیت این مساله، در نظرسنجی ارزشمندی اقدام به این امر نموده است که در ذیل، متن ترجمه‌شده گزارش این موسسه آورده می‌شود. مترجم خود را متعهد می‌نماید تا در گامی دیگر، اقدام به شناخت، مقایسه و سنجش وضعیت کشور عزیزمان ایران از این حیث با دیگر کشورهای جهان نماید.

  • سید یاسین ابراهیمی صفحه 18

     
    اینترنت، ابررسانه‌ای است که تنها با گذشت چند دهه از پیدایش خود، تحولات و تغییرات عظیمی از لحاظ فناورانه، کاربری و محتوایی به خود دیده است؛ تحولاتی که در هیچ رسانه دیگری تا کنون سابقه نداشته است. این ابررسانه، بسیاری از خصوصیات انواع گوناگون ارتباطات و رسانه‌ها را بازسازی کرده و ارتقاء داده است. این حجم گسترده از تغییرات، پرسش‌ها و گاه نگرانی‌هایی را درباره موضوعاتی مانند: ارتباطات انسانی و آینده آن، رابطه اینترنت با هویت، دانش و آگاهی یا امنیت دامن زده است. حوزه فلسفه اینترنت در چند سال گذشته، بخشی از این مسایل را مورد توجه قرار داده است. در مطلب پیش رو، با نگاهی به حوزه فلسفه رسانه، تغییرات و تحولات اینترنت را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

  • نرم افزارهای اسلامی
  • علی نعیم الدین خانی صفحه 22


    رشد و شکوفایی روزافزون زبان و ادبیات فارسی، مرهون هنرمندانی صاحب‌دل و خردمندانی سخن‌شناس است که در طول تاریخ ایران، مردانه کوشیده‌اند و با تحمل سختی‌های فراوان، حاصل خردورزی‌های حکیمانه، دریافت‌های عارفانه و احساسات شاعرانه خویش را در قالب الفاظی دل‌انگیز به نظم و نثر کشیده‌اند.
    بی‌تردید، «خواجه شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی»، هنرمندی بی‌بدیل یا کم‌نظیر در این عرصه می‌باشد. گرچه روزگاری به درازای هفت قرن، از زمان آفرینش غزل‌های سحرآمیز وی می‌گذرد، ولی هنوز غبار کهنگی بر آن‌ها ننشسته، در سرتاسر جهان، هر روز با عشقی تازه‌تر، این دیوان دلنشین را می‌خوانند و از آن بهره‌ها می‌اندوزند.
    از این رو، ضرورت جمع‌آوری اطلاعات و سامان‌دهی اثر ارزشمند دیوان حافظ شیرازی و همچنین پژوهش‌های مرتبط، با استفاده از دانش جدید روز (رایانه)، در یک نرم‌افزار چندرسانه‌ای بیش از پیش احساس می‌شد؛ افزون بر این‌که استقبال گسترده و پیوسته از دو مجموعه نرم‌افزار «مثنوی معنوی» و «شاهنامه فردوسی»، دست‌اندرکاران پروژه نرم‌افزاری حافظ را به انجام این امر مهم، تشویق می‌نمود.
    در این برنامه، از بهترین و جامع‌ترین نسخه‌های دیوان حافظ استفاده شده است؛ به همین منظور، از تمامی نسخه‌های کهن و جدید بازبینی به عمل آمده و در نتیجه، بین نسخه‌های موجود (مشتمل بر: بیش از 35 نسخه چاپی و حدود 44 نسخه خطی)، مقایسه‌ای دقیق صورت گرفته است؛ در نهایت، برای قرایت غزل‌ها، در این نرم‌افزار، نسخه علامه قزوینی و قاسم غنی با تصحیح خانلری انتخاب شده است.
    در این نوشتار، کوشیده‌ایم محتوا و قابلیت‌های نرم‌افزار چندرسانه‌ای دانشنامه حافظ را به همه کاربران، علاقه‌مندان شعر و ادب فارسی و حافظ‌پژوهان گرامی معرفی نماییم.

  • صفحه 30

    اصول فقه، از جمله علوم آلی یا ابزاری است که وابستگی و ارتباط ژرفی با دانش فقه دارد. این علم، به معنای مجموعه قواعدی است که برای استنباط احکام شرعی فرعی بر اساس ادله آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و موضوع آن، ادله اربعه (کتاب، سنت، اجماع و عقل) با وصف دلیل بودن می‏باشد.
    به اعتقاد برخی اصولیون، اولین کسانی که در مورد علم اصول سخن گفتند و آن را پایه‏گذاری کردند، امام باقر (ع) و امام صادق (ع) بودند که قواعد اصولی را بر اصحاب خود املا نمودند. مجموعه این قواعد را نیز برخی از علمای متاخر، در کتاب‌هایی مانند: «الاصول الاصلیه» و «الفصول المهمه فی اصول الایمه» جمع‏آوری کرده‏اند.
    علم اصول، در شمار مهمترین علوم اسلامی است که جایگاه آن بر پژوهشگران، خاصه دانشجویان فقه و حقوق، روشن است؛ چه این‌که امروزه دستیابی به احکام شریعت، بدون این دانش بنیادین امکان‌پذیر نیست و فهم آن، از ارزش و اهمیت ویژه‏ای برخوردار است.
    در همین راستا، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، بنا بر رسالت و وظیفه دیرینه خود در جهت داده‌پردازی و مدیریت اطلاعات منابع اسلامی، اقدام به جمع‌آوری آثار اصولی علمای نامدار شیعه کرده است تا راه وصول به مطالب ناب اصولی را هموار ساخته و در مسیر احیای میراث دانشمندان اصولی، قدمی هر چند کوچک بردارد.
    این مرکز، تاکنون در راستای ارایه مباحث اصولی، در موارد ذیل، پژوهش‌هایی را در قالب نرم‌افزار تولید کرده یا در دست تحقیق دارد: معجم موضوعی رسایل و کفایه، تولید شده در ضمن نرم‌افزار نور الفقاهه؛
    درختواره اصول که مراحل پایانی پژوهش خود را طی می‌کند؛
    مجموعه آثار آخوند خراسانی (ره) و مجموعه آثار شیخ انصاری (ره) که تولید و انتشار یافته‌اند؛
    کتابخانه اصول فقه که در سال 1379 شمسی با محتوا و قابلیت‌هایی ارزنده به جامعه علمی تقدیم شد. متن کامل 75 عنوان کتاب در زمینه اصول فقه در 176 جلد از 51 نویسنده معتبر، پیوند شرح و متن و نیز ارایه اصطلاحات اصولی بر اساس کتاب اصطلاحات الاصول آیت‌الله مشکینی (ره) به همراه کتاب‌شناسی و مولف‌شناسی متون برنامه، از جمله امکانات این معجم لفظی است.
    اما اینک به یاری خداوند رحمان، نسخه جدید کتابخانه اصول با عنوان «جامع اصول الفقه» با محتوا، قابلیت‌ها و ویژگی‌های قابل توجه تولید و عرضه شده است تا به گونه‌ای شایسته‌تر، پاسخگوی نیاز کاربران در پژوهش‌های اصولی و فقهی باشد.

  • امیرحسین رجب زاده عصارها، سعیده جهانگری صفحه 32

    تولید و گسترش نرم‌افزارهای اسلامی در سال‌های اخیر با روند رو به رشدی همراه بوده است. با توجه به محیط رو به گسترش دنیای دیجیتال، این محصولات نرم‌افزاری طبیعتا نمی‌توانند خالی از اشکال باشند و روزبه‌روز نیازمند تصحیح و ارتقاء خدمات خود هستند. ارزیابی نرم‌افزارها با هدف تشخیص انطباق کارکردها با اهداف تولید و گسترش آن‌ها و همچنین کمک به ارتقای سطح خدماتشان انجام می‌شود. مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور، یکی از مراکز فعال در تولید نرم‌افزارهای اسلامی، با هدف افزایش کیفیت خدمات، در پروژه‌ای به ارزیابی محصولات نرم‌افزاری خود از دیدگاه کاربران و نیز متخصصان فنی نرم‌افزارها می‌پردازد. مقاله حاضر به بیان مفهوم ارزیابی، انواع ارزیابی و نمونه‌های ارزیابی نرم‌افزار در حوزه‌های مختلف اختصاص یافته است و إن شاء الله در مجالی دیگر، به بررسی مطالعات انجام‌شده در زمینه ارزیابی نرم‌افزارهای اسلامی می‌پردازیم.

  • صفحه 42

    یکی از علوم مهم و راهگشای اسلامی، علم حدیث است که موجبات شکوفایی و توسعه هر چه بیشتر علم و دین گردیده است. بر تارک این دانش، کتاب‌های مرجع و مهمی چون «اصول اربعماه» می‌درخشد و بعدها نیز با آثاری مانند کتب اربعه به زیور کمال آراسته شد. از این رو، باید تلاش‌های ارزنده محدثان و حدیث‌پژوهان گرامی را مد نظر داشت و همت و کوشش خالصانه آنان را پیوسته ارج نهاد. با توجه به سرعت گرفتن علم و گسترش روزافزون دامنه اطلاعات، لزوم دیجیتالی‌کردن علوم، از جمله حدیث و دانش‌های مرتبط با آن، امری بدیهی است.
    تا کنون تولیدات ارزشمندی در حوزه فناوری اطلاعات جهت ثبت و ضبط احادیث معصومین (ع) و ارایه آنها در قالب نرم‌افزاری صورت گرفته است. در این میان، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی را باید پیشرو در این عرصه بزرگ دانست. این مرکز، محصولات نرم‌افزاری چشمگیری را در حوزه حدیث و دانش حدیثی تولید و عرضه نموده است که از آن جمله می‌توان به: جامع الاحادیث 5/3، دانش‌نامه علوی، دانش‌نامه نبوی، گنجینه روایات نور، کتابخانه احادیث تفسیری، سیره معصومان (ع) و معجم موضوعی بحار الانوار اشاره کرد. از دیگر تولیدات جدید نور در این باره، نرم‌افزار «معجم موضوعی وسایل الشیعه» است. با عنایت به جایگاه کتاب وسایل الشیعه تالیف شیخ حر عاملی، در تحقیقات حدیثی و فقهی طلاب، اساتید و دانش‌پژوهان فقه و حدیث، و نیز کثرت مراجعه فقهای بزرگوار شیعه به آن، تولید چنین نرم‌افزاری با قابلیت‌های متنوع تحقیقاتی، بسیار درخور تقدیر می‌باشد.
    ویژگی‏های علمی و راهگشای کتاب وسایل الشیعه، موجب گردید تا بخش حدیث مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی جهت اطلاع‏رسانی بهتر و استفاده مطلوب‌تر از محتوای آن، به تولید نرم‌افزاری این اثر با قابلیت‌های پژوهشی کاربردی مبادرت ورزد و مسیر تحقیق و فهم دقیق‌تر احادیث اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را تسهیل نماید.
    برخی از مهمترین ویژگی‌های این کتاب معتبر حدیثی عبارت‌اند از:

    1. رده‌بندی کتاب بر اساس کتاب‌ها و ابواب فقهی برگرفته از کتاب شرایع الاسلام؛
    2. آسان‌سازی جستجوی مطلب، جهت سهولت دسترسی محققان به مقصود؛
    2. گردآوری تمام احادیث مرتبط با یک موضوع در یک مجموعه؛
    3. تجمیع اسانید روایات؛
    4. پرهیز از ارایه روایات مشابه و همگون یا تکراری؛
    5. ارایه توضیحاتی سودمند به منظور رفع ابهام از سند یا متن حدیث.

  • صفحه 46

    در میان نرم‌افزارهای تولید مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، برخی از تولیدات به صورت صوت، فیلم یا ترکیبی از صوت و فیلم می‌باشد. در این مقاله، شما را با تعدادی از محصولات چندرسانه‌ای نور که در این قالب عرضه شده‌اند، آشنا می‌کنیم. گفتنی است که در بعضی از تولیدات جدید نور، متن کتاب و صوت آن، توامان ارایه گردیده که در مجالی دیگر به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.
    ارایه فهرست درختی جلسات با قابلیت امکان پخش هر جلسه، جستجو در عناوین فهرست درختی عناوین، قابلیت استفاده از طریق رایانه و دستگاه پخش صوت یا فیلم، از جمله قابلیت‌های مشترک این گونه نرم‌افزارها است.

  • پایگاه های اسلامی ومطالعات اینترنتی
  • امیر باعثی صفحه 50

    به همان اندازه که در گذشته‌ای نه چندان دور، وجود یک کتابخانه غنی در هر شهر و بلادی، باعث اعتلای فرهنگ و معارف آن جامعه بوده، امروزه کتابخانه‌های دیجیتال توانسته‌اند با در هم شکستن حصارهای مکانی و زمانی، جای کتابخانه‌های سنتی را بگیرند؛ به گونه‌ای که می‌توان ادعا کرد در جوامع علمی، کتابخانه‌های سنتی به‌تدریج در حال کم‌رنگ‌ترشدن هستند.
    بدون شک، در مسیر دیجیتال شدن کتابخانه‌های سنتی، کتابخانه‌هایی موفق‌تر هستند که بتوانند خدمات دیجیتالی خود را بهتر عرضه کنند و هر چه سریع‌تر در این مسیر گام بردارند.
    یکی از مهمترین اهداف این کتابخانه‌ها، ارتقای کیفیت خدمات به کاربران، به خصوص از طریق حذف موانع مکانی و زمانی می‌باشد. از این رو، آشنایی با کتابخانه‌های دیجیتال، چگونگی خدمات‌رسانی و کارکرد آن‌ها می‌تواند برای مخاطبان این مراکز مفید و جذاب باشد.
    در این نوشته، کوشیده‌ایم تا به شیوه ایجاد فهرست موضوعی که یکی از خدمات مهم کتابخانه‌های دیجیتال به مخاطبان خویش است، بپردازیم. به همین منظور و برای روشن‌شدن هر چه بیشتر این مبحث، ابتدا مختصری به تاریخ کتابخانه‌ها و سیر تحول آن‌ها، معرفی کتابخانه‌های دیجیتال معتبر و انواع رده‌بندی‌ها اشاره می‌کنیم و پس از آن، شیوه تهیه فهرست موضوعی در کتابخانه دیجیتال نور را بررسی خواهیم کرد که این کار نیز به آشنایی با رده‌بندی کنگره و دیویی نیازمند است و در انتها، مقایسه‌ای بین فهرست موضوعی کتابخانه دیجیتال نور با دیگر کتابخانه‌های دیجیتال انجام خواهیم داد.
    کلیدواژگان: کتابخانه دیجیتال، رده‌بندی، کتابخانه دیجیتال نور، فهرست موضوعی.



  • سید محمد صادق موسوی پور صفحه 56

    در این مقاله، به معرفی کوتاهی درباره پایگاه‌هایی که با موضوع امام علی (ع) ایجاد و به‌روزرسانی شده‌اند، پرداخته شده و قسمت‌های مهم و پرمحتوای آن‌ها معرفی شوند. با توجه به حجم زیاد وبلاگ‌ها و پایگاه‌های مختلفی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، سعی بر آن بوده تا پایگاه‌های غنی‌تر و به‌روزتر مورد بررسی قرار گیرند.
    کلید واژگان: امام علی (ع)، فضای مجازی، نهج البلاغه، پایگاه‌های اینترنتی.

  • دانش کاربری
  • صفحه 60

    تازه‌های اطلاع‌رسانی اسلامی42


    عناوین مطالب بخش تازه‌های اطلاع‌رسانی اسلامی42:نرم‌افزار چند رسانه‌ای حافظ تولید شد
    لوح فشرده «رسم تقواپیشگان» تولید شد
    سازگارسازی برنامه‌های نور با ویندوز 8
    لوح فشرده مجموعه آثار آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی عرضه گردید
    تولید نرم افزار معجم موضوعی «وسایل الشیعه»
    لوح فشرده «حوزه و روحانیت» عرضه شد
    رضوان؛ نخستین شبکه اجتماعی قرآنیان و گروه‌های تواشیح کشور
    راه‌اندازی پایگاه اینترنتی «فاطمیه»
    طرح و نقوش اسلامی با محوریت حضرت زهرا (س) عرضه شد
    تولید نرم‌افزار «خانواده موفق» بر مبنای آموزه‌های قرآنی
    حضور مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در سومین اجلاس بین‌المللی بیداری اسلامی
    نسخه جدید «بنیان مرصوص» منتشر شد
    «اسلام‌مارکت» افتتاح شد

  • صفحه 65

    باریک‌ترین و سبک‌ترین نوت بوک جهان


    دفترچه یادداشت هوشمند ایسوس 399


    صفحه‌کلید جادویی


    اولترابوک جدید گیگابایت با توان گرافیکی بالا


    برای حرفه‌ای‌هایی که در کار ویدیویی هستند


    مادربوردی برای حرفه‌ای‌ها


    معرفی رایانه  ThinkCentre Edge 62z


    مانیتور چندلمسی مخصوص ویندوز8

  • صفحه 68

    عناوین مطالب بخش آموزش42:

    جلوگیری از راه‌اندازی خودکار سیستم پس از به‌روزرسانی ویندوز


    شیوه غیرفعال کردن Netsupport School

     

    جلوگیری از نمایش رمزهای عبور در ویندوز 8


    باز کردن اپلیکیشن‌های دسکتاپی در پنجره جدید از طریق صفحه Start ویندوز 8


    نمایش روز و تاریخ موجود در صفحه Lock ویندوز 8 به زبان فارسی


    به‌روزرسانی خودکار Windows Defender


    جلوگیری از به‌روزرسانی خودکار IDM به وسیله رجیستری


    باز کردن فایل‌های مسدودشده در آفیس 2013


    باز کردن مستقیم کلیدهای رجیستری از طریق فایرفاکس


    شمارش خودکار کلمات


    ایجاد یک تب خصوصی در 20Firefox


    دانلود بدون اسکن


    پوشه‌های اشتراکی در ویندوز


    یادداشت‌برداری با Google keep


    وضع برنامه‌ها در صفحه قفل


    افزودن HTTP به نوار آدرس مرورگر فایرفاکس


    متحرک‌ها در گوگل

  • صفحه 78

    عناوین پرسش‌های بخش پرسش و پاسخ42:·   

          پس از به‌روزرسانی موفقیت‌آمیز ویندوز 7، میزان فضای خالی روی درایو C به حدود سه گیگابایت رسید؛ آیا می‌توان میزان حجم اختصاص یافته به هر درایو را کاهش یا افزایش داد؛ به طوری که اطلاعات موجود یا برنامه‌های نصب شده در آن حذف نشود؟
    ·         وقتی سیستم را Shutdown می‌کنم، مجددا خود به خود روشن می‌شود؛ آیا مشکل از پاور و فن cpu است؟
    ·         چند روز پیش لپ‌تاپ بنده هشدار windows explorer has stopped working را داد. بعد از این بود که حرکت اسکرول موس خیلی کند شد و مجبور شدم به کمک task manager و گزینه end process پیغام مزبور را ببندم. ویندوز7 را مجدد نصب کردم؛ اما باز این اتفاق افتاد. حتی با آنتی‌ویروس Node 32 که روزآمد هم شده، سیستم را اسکن کردم؛ ولی هیچ ویروسی شناسایی نشد. از طریق گزینه windows memory diagnostic رم سیستم را هم چک کردم و دستور sfc  scannow را در cmd اجرا کردم؛ اما هنوز هم پیغام مزبور ظاهر می‌شود. به‌ویژه زمانی که در my computer دنبال یک فایل می‌گردم.
    ·         آیا اتصال دایمی هارد اکسترنال به رایانه برای هارد مشکل ایجاد می‌کند؟
    ·         هنگامی که دکمه پاور رایانه خود را برای روشن‌کردن می‌زنم، حدود پنج دقیقه بعد سیستم روشن می‌شود. البته برق درون کیس هست، ولی عمل روشن شدن به طول می‌انجامد. دلیل این امر چیست؟
    ·         پیش از این، در دانلود شبانه با IDM مشکلی نداشتم؛ اما زمانی که مودم وای‌وای خریدم، فرایند دانلود با کندی مواجه شده و گاهی نیز متوقف می‌شو. گفتنی است که بعد از روزآمدسازی و حتی نصب دوباره هم، نتیجه‌ای نگرفتم.
    ·         برای مصارف خانگی، هاردهای اکسترنال HDD بهتر است یا SSD؟
    ·         آیا راه حلی وجود دارد که هر ایمیلی که دریافت می‌شود، یک صفحه به صورت خودکار نوشته همراه با یک فایل برای طرف مقابل ارسال شود؟
    ·         1) چگونه می‌توان درword2007، مقیاس اندازه گیری را از  اینچ به سانتی‌متر تبدیل کرد؟ 2) چگونگی تبدیل اعداد انگلیسی در متون فارسی در برنامه word2007 به فارسی را بیان فرمایید.